Een flyer laten ontwerpen en drukken

Gepubliceerd op 15 maart 2021 om 11:21

Het laten ontwerpen en drukken van een flyer lijkt misschien overbodig in dit digitale tijdperk. Toch is een flyer een hele efficiënte manier om mensen nieuwsgierig te maken. Met een goede boodschap in je flyer kun je mensen aanzetten tot actie. Of ze nou gelijk klant bij je worden of meer informatie zoeken op je website. Je hebt met elke interactie die je met een flyer uitlokt weer kans op een extra klant. 

 

Een flyer hoeft natuurlijk niet perse aan te zetten tot actie, het kan ook zijn dat je je doelgroep alleen wilt informeren. Zo kun je flyers voor verschillende doeleinden inzetten. De meest voorkomende doelen zijn:

  • Een (re)actie uitlokken
  • Het promoten van je dienst of product
  • Het informeren van je doelgroep

Ook het drukken en verspreiden van je flyers of folders kun je eenvoudig uit handen geven.

 

Flyer laten ontwerpen

Professioneel een flyer laten ontwerpen is een goede investering. Het maken van een flyer hoeft niet ingewikkeld te zijn. Toch zijn er belangrijke dingen waar een professional aan denkt die je misschien zelf over het hoofd ziet. Door het formaat van een flyer is het belangrijk om beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Indeling, inhoud en opmaak moeten dus goed op elkaar afgestemd zijn. Daarnaast moeten mensen bij het zien van je flyer ook aan jouw organisatie denken, het is daarom belangrijk om het in je eigen huisstijl te presenteren.

 

Flyer laten drukken

Het laten drukken van een flyer laat je doen bij een drukker. Het is mogelijk om de bestanden die je daarvoor nodig hebt te ontvangen. Maar vaak is het handig om dit met de ontwerper af te stemmen. Er zijn veel keuzes in drukkerijen en papiersoorten. Het kan dus een hele opgave worden om daar zelf een keuze in te maken. 

De voordelen van het laten maken van je flyer:

  • Het design wordt professioneel afgestemd op jouw huisstijl
  • Advies over het formaat en papiersoort
  • Het doel van je flyer wordt professioneel getarget op je doelgroep
  • Professionele connecties van de ontwerper met tekstschrijvers en drukkers
  • Vooraf inzicht in de kosten

 

Verspreiding van je flyer

Tot slot moet er goed nagedacht worden over de verspreiding van je flyer. Op een watersportbeurs ga je geen doelgroep vinden voor jouw nieuwe landbouwmachines. Zorg er dus voor dat je flyers verspreid waar je doelgroep zich bevind. Er zijn veel verschillende manieren om je flyers onder de aandacht te brengen. Beurzen zijn daar een goed voorbeeld van maar ook bijvoorbeeld scholen of toerisme informatie kiosken. 

Met een ontwerper kun je overleggen waar je flyers het beste kunt verspreiden. De beste manier om de grote massa te bereiken is natuurlijk verspreiding via post. Ook dit kan geregeld worden in door jou gekozen regio’s.

Zelf een flyer laten ontwerpen of ander drukwerk laten ontwerpen, neem contact met me op voor de mogelijkheden of kijk eens onder mijn flyers aanbod.

 

Voorbeelden van Flyer ontwerpen en ander drukwerk


«