Design Trends 2020


Design trends 2020, in grafische vormgeving.

1. 3D + Realisme

3D + Realisme wordt 1 van die design trends die je veel gaat zien in 2020. 

2. Monochrome Logo Design

Hoe simpeler hoe beter. Monochrome design was in 2019 ook al steeds meer te zien. In 2020 is dat nog steeds het geval. 

Voor de grafische vormgevers is dit echt een uitdaging. Om met een simplistische vormgeving een sterke boodschap uit te kunnen stralen. 

Glanzende tekst

3. Glanzende metalen

Glanzende metalen gaan we in 2020 zeker zien. Vooral op verpakkingen  zullen veel glanzende metalen te zien zijn. 

Krankzinnige typografie

4. Krankzinnige typografie

Krankzinnige typografie ga je ook vaak zien in advertenties en posters. Je ogen worden er echt naartoe gezogen. Grafisch vormgevers kunnen hierdoor spelen met waar jij gaat kijken en ervoor zorgen dat belangrijke informatie gelezen wordt. 

Afbeelding en tekst masking

5. Afbeelding en tekst masking

Beeld- en tekstmaskering is geen nieuwe techniek voor de ontwerp wereld, maar het ziet er nog steeds vrij modern uit in 2020.

Omdat het een groot deel van het beeld onzichtbaar achterlaat, helpt het een mysterieus en minimalistisch uiterlijk te bereiken.

6. Line Art

De design trend outline typgrafie is behoorlijk massaal geweest in 2018 en 2019. 

Ook zijn lijnen in 2020 weer een rage. Lijntekeningen zijn een van de favoriete decoratiestijlen in grafische vormgeving trends van  2020.

Veel icons zullen in 2020 geproduceerd worden in de Line Art style. 


7. Collages van tekeningen en foto's

De interessante en creatieve trend in grafisch ontwerp wereld gaan we veel zien in 2020! Het doet je misschien wel denken aan de schooltijd dat je met je potloot van alles aan het tekenen was. 

Bij gebruik in grafisch vormgeving helpen kleine en getekende icoontjes om een meer informeel, gepersonaliseerd, handgemaakt en over het algemeen leuk gevoel over te brengen via een compositie.  


8. Isometrische illustraties

Isometrische style is erg tof. Dit gaat veel gebruikt worden in 2020. Deze design trend is erg goed toe te passen in een showcase of tijdens een presentatie.