Bonnema Grafische Vormgeving

''Bonnema Grafische Vormgeving'' is de volledige bedrijfsnaam. Het bedrijf is gevestigd in Friesland. Het gezicht achter het bureau ben ik, Jorrit Bonnema. 

Ik ben als kind veel te vinden geweest in de garage, altijd bezig om producten te maken en te verbeteren. Toen ik rond mijn 16e ontdekte dat ik op de computer ook veel dingen kon maken/ontwerpen ging er een wereld voor mij open! Vanaf dat moment wist ik dat ik iets wilde gaan doen als grafisch vormgever. 

Jorrit grafisch vormgever

Wat doet een grafisch ontwerper?

Als grafisch vormgever, ook vaak grafisch ontwerper genoemd, verzorg ik de visuele identiteit van jouw organisatie. Hierbij moet je denken aan het ontwerp van logo’s, brochures, boekomslagen, flyers en visitekaartjes, eigenlijk alles waar jouw bedrijf zich grafisch presenteert. Het is belangrijk dat je als grafisch ontwerper een samenhangend overkoepelend design maakt voor een organisatie, dit noemen we ook wel de huisstijl. Als alle communicatie van jouw bedrijf in dezelfde stijl wordt gepresenteerd, maakt dat jouw organisatie herkenbaar voor je doelgroep.

Grafische vormgeving voor je website

De communicatie van je organisatie speelt zich tegenwoordig natuurlijk voornamelijk online af. Als grafisch vormgever ontwerp ik ook graag jouw online identiteit. Deze hoeven we alleen niet af te drukken. Het is belangrijk dat jouw website dezelfde huisstijl uitdraagt als je drukwerk. Hierdoor herkennen mensen die eerst je website gezien hebben je drukwerk, en andersom. Een herkenbare huisstijl zorgt voor een vertrouwd gevoel, dit wordt in de psychologie ook wel het mere exposure effect genoemd. Als mensen vaak aan dezelfde indrukken worden blootgesteld gaan ze zich ermee verbonden voelen. Een goede grafische vormgeving zorgt voor dit effect!

Samen jouw grafische vormgeving ontwikkelen

Ik kom graag in contact met andere enthousiastelingen om te sparren over hoe we je uniek en zichtbaar gaan maken. Het is belangrijk dat ook jij een goed gevoel hebt bij de grafische vormgeving van je organisatie, je moet trots kunnen zijn als je je bedrijf presenteert.

Door te sparren komen vaak de meest creatieve ideeën op tafel. Geen enkel idee is mij te gek, alles is mogelijk! Ik laat mij niet belemmeren door obstakels of ''onhaalbare'' doelen. Door mijn eigen specialismen te laten spreken en een goede samenwerking met drukkers en fotografen, kan ik de tofste ideeën uitwerken. Zo ontwikkelen we samen jouw huisstijl en daarmee jouw visuele identiteit!